Kedvezményezett neve: Kernács és Kernács Kft.
Projekt címe: Gyakornok foglalkoztatása a Kernács és Kernács Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 4 236 056 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt befejezési dátuma: 2019.02.28
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-02550

Projekt leírás:
Cégünk a gyakornoki program keretein belül 1 fő gyakornok vettünk fel. Végzettségétét tekintve „szakács” megnevezésű, 34-811-04 OKJ azonosító számú bizonyítvánnyal rendelkező fiatal foglalkoztatását biztosítottuk.
A gyakornok fő feladatai amelyekben gyakorlatot szerezhet éttermünkben:
  1. étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása;
  2. meglévő készletek felmérése, a szükséges nyersanyagok megrendelése;
  3. a nyersanyagok előkészítése, feldolgozása (párolás, főzés, sütés);
  4. ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tárolása, tálalása;
  5. segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása;
  6. sütők, rostélyok, pecsenyesütők és egyéb konyhai berendezések hőmérsékletének szabályozása, a konyha, a konyhai berendezések, a kiszolgáló területek stb. felügyelete és takarítása a biztonságos és higiénikus ételkezelési előírások betartása érdekében;
  7. nagy konyhai berendezések, pl. rostélyok, olajsütők és serpenyők üzemeltetése;
  8. a felhasznált alapanyagok tápértékének felmérését követően diétás ételek készítés.
A gyakornoki kapcsolattartó pozíciót a Kernács és Kernács Kft. részéről Lackó Bernadett ügyvezetőnk töltötte be. Több éves vezetői tapasztalata, ügyfelekkel való kapcsolattartási gyakorlata alapján kértük fel ezen pozíció betöltésére.
A Kernács és Kernács Kft. az általa működtetett Vigadó Étterem konyhájába vett fel 1 fő szakács gyakornokot. A már meglévő konyhánk felszereltségét tekintve a fiatal foglalkoztatására vonatkozóan jelenleg 100%-os felszereltségűnek mondható. Jelenleg az éttermi kiszolgáláshoz tartozó előre elkészített húsok, illetve zöldségek csomagolása, melyek nem kerülnek rögtön felszolgálásra, a szakácsaink által kézzel kerülnek becsomagolásra.
A gyakornoknak modernebb környezet biztosítása végett, illetve a munkafolyamat gyorsítása, az előre elkészített ételek tovább eltarthatósága és frissen tarthatóságához a projekt keretein belül beszerzésre került egy professzionális vákuumcsomagoló gép. Továbbá szintén a modernebb munkakörnyezet kialakítása érdekében beszerzésre került egy billenő serpenyő.
A gyakornok munkaköréhez szorosan hozzátartozik az ételek elő- és elkészítésén kívül a tálalás is. A jelenleg is foglalkoztatott mesterszakácsunk által nem csak az ételek tökéletes elkészítését, de jelenlegi trendeknek megfelelő találását is megtanulta a felvételre került gyakornok. Ezen tevékenység elvégzéséhez első sorban lapostányérok, mélytányérok és leves csészék beszerzése valósult meg, tovább a hozzájuk tartozó evőeszközök beszerzése is. Fontosnak tartjuk, hogy
éttermünkben ne csak az ételek minősége, hanem azok tálalása is kiváló minőségű legyen. Ehhez elengedhetetlen a jelenlegi trendeknek megfelelő tányérok és evőeszközök. Cégünk szerint a gyakornok előnyhöz juthat a munkaerőpiacon az által, hogy mint azok mellett, hogy kiváló minőségű ételeket készít, azok világszínvonalú tálalási móddal tudja a vendégek számára kiadni.
A projekt célja volt, hogy a gyakornok foglalkoztatásával és tovább foglalkoztatásával fiatalos csapatunkat erősítsük, s szeretnénk nemcsak a kötelező vállalási időszakra, hanem azon túl is foglalkoztatni. Szakmai előremenetelét a már kezdetektől az éttermünk foglalkoztatása alatt álló mesterszakácsunk biztosítja. Több éves szakmai tapasztalata, illetve mesterszakács végzettsége lehet gyakornokunk számára biztosíték a folyamatos szakmai fejlődésre, a munkaérő piac által elvárt tapasztalat megszerzésére.
infoblokk kedv final RGB ESZA